måndag 30 augusti 2010

Underrsökningen

Kom tillbaks för en liten stund sedan från undersökningen sekundär cholangiografi.
Där dem sprutar in kontrast i galldrenaget för att se om det läcker eller är stopp mm.
Vad läkaren (som utförde) sa till mig så såg allt bra ut. Inga konstigheter.
Tidigare idag hade mina prover fortsatt neråt samt att man nämde att man kanske stänger drenaget igen beroende på resultatet fån undersökningen. Läkaren sa att om man stänger kommer nog proverna att stiga men att man får vänta några dagar och se om de vänder neråt av sig själv.
Vi får se vad dem hittar på.

Idag fick jag annan trevlig nyhet. Ni vet Gallcolan som jag dricker behöver jag inte dricka så mycket av som jag gjort. Men det hade tydligen inte gått fram att det var så. Så nu har jag druckit all galla som kommit ut. Men nu behöver jag bara dricka 2 gånger á 25 ml. Skönt att det minskat och man inte behöver plåga sig så mycket. Nu kan man spä ut det med mer cola i glaset.

Undra om jag kommer dricka cola på ett tag sen när det är över.

Vid undersökningen idag skulle jag lägga mig från sittande till plant ryggläge, det var inte lätt det. Som tur fick jag hjälp av de underbara syrrorna annars hade det inte funkat. Det var samma sak när man skulle upp från plant liggande till sittande efteråt.
Det är tur att sängen på rummet går att justera så man får den som man vill ha den.

Idag "längtar" jag till middagen, är så sugen på lasagne.
Hoppas att jag inte blir besviken.

Kram på er
T

2 kommentarer:

  1. Jag undrar hur det där galldrenaget sitter? Är det något som leds ut genom operationssåret så att man stänger av utanför? Och varför har man det?
    Du skrev tidigare att den nya gallgången hade sytts ihop av tarmen, är det där det inte rinner igenom som det ska? Ja, det är inte så lätt att förstå hur det fungerar men jag tänker på att PSC ju innebär att gallgången blir förträngd och nu borde ju gallan flöda på som den ska i en frisk lever.
    Det låter inte alls trevligt att dricka galla med Cola! Tänk om Coca-colacompany visste hur man använder den inom sjukvården!
    Hoppas du fick lasagne!

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte heller riktigt hur det ser ut inne i kroppen med drenaget. Men i nedre delen av magen så går det en slang ut där gallan har runnit ut ur kroppen. Kan tänka mig att slangen i kroppen skall leda gallan rätt medens den nya gallgången läker. Denna kommer jag att ha i 3 månader tyckte jag dem sa och sedan tar man bort den. Man tror att den nya gallgången(tarmen) har/är svullen och därför har inte gallan kunnat passera.
    Lasagnen fick jag men så fruktansvärt besviken. Jag hade tänkt mig en såsig härlig bit med mycket ost på. Det blev en torr degklump aktig sak som det inte fanns en tillstymmelse till sås eller ost. Får fixa lasagne hemma sen.

    SvaraRadera