torsdag 19 augusti 2010

Dag 4 efter OP

Sista sårdränaget är borta. Det försvann vid lunchtid och ersattes av en "påse" på magen. Kan inte redogöra för hur den är inkopplad med den verkar bara vara fastklistrad runt hålet där dränageslangen satt.
Proverna går åt rätt håll och allt verkar gå som smort :)

Hon sover inget vidare, vilket enligt sköterskorna troligtvis beror på kortisonbehandlingen som hon får. Jag visste inte att kortison ger sömnproblem, alltid lär man sig något nytt. Hon har huvudvärk och så men har i alla fall tagit sig en promenad runt avdelningen idag med hjälp av gåbordet.

Till den av er som tyckte att de har bra personal på denna klinik så kan jag säga att de förmodligen haft stor personalomsättning sedan du var här. Om man hårddrar det lite så kan man säga att i bästa fall kommer de när man ringer på dem......
......och frågar vad det gäller......sedan så glömmer de att komma tillbaka med sprutan eller vad det nu var de skulle hämta/göra.

Det var ett provokativt uttalande men det är så jag upplever situationen. Fast det är ju min åsikt som jag tog mig friheten att uttrycka trots att det inte är min blogg (hon kanske inte alls delar min uppfattning).

Summering: Hon blir bättre för var dag som går.

5 kommentarer:

 1. Skönt att höra att det går åt rätt håll. //Frida

  SvaraRadera
 2. Tack för att ni delar med er, det hjälper andra i samma situation. Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Roligt att höra om framsteg!
  Tråkigt med personalen, jag har tyvärr ingen aning, antar att ni är i Stockholm, jag har fått all vård i Göteborg och där är dom underbara, nästan alla iaf!

  Kämpa vidare med gåbord och andra hjälpmedel! Jag tyckte det hjälpte mig mycke att inte göra mig sjukare än jag var!

  //
  Sebbe i Skövde

  SvaraRadera
 4. Usch så tråkigt att ni känner så! Kan hålla med till viss del då jag oxå fick vänta länge vid larmningen ibland och då när dom kom tillbaka hade dom glömt. Fick oxå svaret "jag har lunch nu" en gång, då gapar man bara. Men det beror helt på vilka som jobbar och största delen va kanon tyckte jag=) Säg ifrån!! Sen har dom mindre personal på sommaren sa dom sist jag va och hälsade på. Trist att det ska vara så..... För både personal och patienter..

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Ja kortison kan man bli rejält speedad av. Om du har "tur" så reagerar hon som jag och får städ/bakmani! :-) Jag gjorde massor av satser av fudge när jag kom hem, i olika lager med olika smaker. Fattar inte att jag som knappt höll ihop klarade att stå vid spisen!
  Jag tror att påsen som samlar vätska är en stomipåse. Den varianten försökte de med mig med.
  Synd att de inte är bra på avdelningen. I GBG var de kanon. Håller med ovanstående om att ryta ifrån, speciellt när det gäller sprutorna. Forskning visar att man läker mkt bättre om man inte har smärtor så det borde vara självklart att slippa vänta för länge.
  Ta hand om dig och barnen och hälsa så gott till frugan! // Malin

  SvaraRadera