söndag 27 juni 2010

Dottern 7 år idag

Idag fyllde dotter 7 år, vad tiden går. Vi klev upp lite tidigare idag än vad man brukar göra en söndag för att förbereda inför kalaset. Sen hängde vi på låset till ett köpcentrum för att låta dottern ta hål i öronen hos frisören, hon var jätteduktig. Visst tyckte hon att det gjorde ont. Efter det gick vi till leksaksaffären där hon fick välja sin andra present som blev Lego:s polislastbil.
Sen var det hemfärd för att fortsätta fixa inför kalaset: Blåsa ballonger, sätta upp dem och girlagerna, ställa iordning borden på altan och se till att det fanns tillräckligt med sittplatser till alla samt fixa bären till marängtårtan.

Sen när alla kommit var det bara att ta det lugnt och fika på altanen i värmen. Vi hade tur med vädret att det blev en perfekt solig dag precis som det var när hon föddes.

Vi köpte några vattenpistoler på affären så att alla barnen kunde leka vattenkrig om de ville. Vi hade lagt ut dem på gräsmattan bredvid en tunna med vatten och det tog inte lång tid innan vattenkriget var igång. Kul är det.
Vi brukar ha några vattenkrig under sommaren med barnen. Man blir som barn på nytt.
Ibland blir det mer än bara vattenpistol med i kriget som vattenslang med pistolmunstycke och då gäller det att vara den som håller i slangen.

Ska ta och gå och lägga mig nu så att jag orkar jobba imorgon.
Ha det bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar