fredag 19 november 2010

3 mån kontrollen

Som jag skrev igår så var jag på 3 mån kontroll och det gick nog bra hoppas jag, Har inte fått svar på undersökningarna jag gjorde ännu.

Först fick jag lämna blodprover + att de satte en nål inför undersökningarna som jag skulle göra.
När det var klart fick jag träffa koordinatorn och prata lite om hur jag mår, hur jag tycker att det har gått och hur det går samt lite om mediciner (lite om allt igentligen).
Direkt efter det bar det av till ultrljudsundersökningen som tog lite tid. Lite jobbbigt var det eftersom man brukar bli öm i buken annars efteråt men denna gång kände jag mig rejält mördbulltad i buken efteråt. De trycker ju så hårt. Läkarn som gjorde undersökningen var nog rätt ny. Efter en stund hon gick och hämtade en av de äldre läkarna som fick hjälpa henne. Det tog en hel timme sammanlagt.

Sen var det dax för bentäthetundersökningen, men den gick inte att utföra på mig. Jag var på DT röntgen dagen innan och då fick jag kontrast i mig som störde röntgenapparaten som gör bentäthetskontrollen. Får vänta en vecka minst innan man kan göra den igen.
Efter det fick jag äntligen stoppa i mig något att äta, hade nästan 2 timmar lunch.
Mätt och belåten gick jag för att leverscintigrafi. Där fick man ligga under en röntgen i 30 min efter de sprutat in lite radioaktivtkontrast (tror jag att det var). Efter det fick man sätta sig i väntrummet i 30 min och sedan in igen för att ta nya bilder på 2*5 min.
Passade på att fika lite innan det var dax att träffa läkaren. Fick komma in tidigare till läkaren än planerat, skönt att slippa sitta och vänta.
Mina bloprover såg jättebra ut som vanligt, han hade inte fått svar på några undersökningar ännu men trodde att de skulle vara klara till nästa vecka.
Fick ett nytt sjukintyg på 50%, så på måndag börjar jag jobba igen. Det ska bli skönt ,roligt, underbart att komma tillbaks till jobbet. Träffa folk och få göra lite nytta.
Man ändrade min medicinlista lite oxå, så nu har jag fyra tabletter mindre om dagen. Man tog bort Ursofalken samt en tablett mot magsår. Hoppas att jag ska bli av med antibiotikan snart oxå och då blir det ytterliggare 2 tabletter mindre. Snart har jag inga piller kvar att ta:).
Som det ser ut nu så tar jag:

8:00
1 st trombyl
1 mg +0,5 mg prograf
1 st bactrim
2 st 5 mg prednisilon
1 st antibiotika tabl
2 ml mycostatin

12:00
2 ml mycostatin

16:00
2 ml mycostatin

20:00
1 mg prograf
1 st antibiotika tabl.
2 ml mycostatin

Så nu är jag nere på 9 tabl + 4* mycostatin.

Mycostatinet fick jag ha kvar eftesom jag har lite problem med svamp i munnen , tror att det beror på att jag fått antibiotika i över 2 månader nu. Annars hade man tagit bort det nu. Hoppas att jag slipper det snart.

Ikväll kommer min underbara man hem igen, vi ska hämta honom på Arlanda. Han har varit borta sen i tisdags på kurs i Danmark. Har saknat honom jättemycket. Men snart är han hemma igen.

Trevlig helg på er alla.
Kram
T

4 kommentarer:

 1. Jag undrar ibland om jag är bortglömd som äter både ursofalk och magtabletterna än! Känns som det.. Längtar ibland till Huddinge där dom vet mer än läkarna i Hudik..

  SvaraRadera
 2. Äter du inte alls Cellcept?

  SvaraRadera
 3. Eventuellt kommer jag att få cellcept, det beror på vad bentäthetsundersökningen visar när jag väl har gjort den.

  SvaraRadera
 4. Trevlig helg, helt fantastiskt vad det gått bra för Dig. Tänk att börja jobba halvtid efter 3 mån. Kanon. Kram Elisabeth

  SvaraRadera