onsdag 19 maj 2010

Väntar

Sitter just nu på sjukhuset och väntar på att klockan ska bli fyra (16:00) Ska då träffa narkosläkare. Min man ska följa med mig, de vill att minst en anhörig är med när man träffar narkosläkaren.

På morgonen (8:30) var jag och träffade sjukgymnasten. Hon förklarade lite varför jag var där och det var för att kolla min fysiska styrka samt lite vad som händer efter en operation. Hon utförde lite tester på mig.
Jag fick sitta på en stol och resa mig upp utan att ta tag i mig själv eller något annat 10 gånger, Det gick jätte bra. Sen mätte man min styrka i händerna, jag fick hålla i ett mätinstrument och klämma så hårt jag kunde. När hon sa åt mig att ta i då blev jag plötsligt starkare. Starkare i höger än vänster men det är rätt självklart när man är högerhänt. Där låg jag normalt men i den undre skalan, så lite för svag för min ålder.
Därefter var det dax för att gå i trappor, fick promenera 3 våningar i trapphuset. Hon tog tid på mig och sedan fick jag tala om hur pass jobbigt det var och hur anfådd jag blev av det. Trapporna tog jag på 39 sekunder och det var inte så jobbigt men rätt så anfådd blev man.
Hon såg inga konstigheter med att jag skulle klara av att genomgå en transplantation, kändes skönt. Det hon sa var att jag kanske kan få problem med slem i lungorna och att sårläkningen kan bli lite längre för mig eftersom jag är överviktig.
Sen fick jag en liten "Läxa" att röra på mig minst en halvtimme varje dag för att inte tappa för mycket kondition inför en operation.
Det bästa för mig enligt sjukgymnasten var att jag skulle prata med min chef om det gick bra att utföra promenaden på arbetstid samt få vila en stund på jobbet istället för att ta tid ifrån familjetiden. För nu är familjetiden viktig om det blir en transplantation. Så på fredag efter jag har varit på sjukhuset ska se om min chef går med på det eller inte.

Efter sjukgymnast besöket var jag och gjorde lungröntgen, det gick på 5 min. Snabbt och enkelt. Bara att ta av sig på överkroppen och stå moten platat, rakt fram och sidorna.
Har nu suttit och väntat i hela fyra timmar, tur att jag tog med datorn.
Kram på er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar