fredag 30 december 2011

Då var det dax igen.

Har varit lite små febrig och ont i magen och bak i ryggen ( höger sida).Idag är det tredje dagen jag har det så här. Jag ringde till transplantations avd. igår kväll eftersom jag började ana att det inte bara är en lätt förkylning jag åkt på. Jag bad om att få lämna prover. Självklart fick jag lämna prover och jag skulle även höra av mig om jag skulle bli sämre. Så jag lämnade prover i morse och ringde sedan till transplant.mott. vid lunch för att få veta vad de visade. Tyvärr var mitt crp på 80 ( ska ju vara under 10) mitt bilirubin hade ökat oxå och sedan fick jag inte hörde mer av sköterskan utan hon sa att jag får be läkarn ringa dig. Läkarn ringde 10 minuter senare och frågade hur jag mådde, jag mår ju rätt bra förutom lite ont i magen och ryggen samt lite upp temp. Fick antibiotika utskrivet samt att jag ska lämna nya prover på måndag. Blir jag sämre måste jag ringa och då är det nog bara att åka in. Så man tror att det är kolangit jag åkt på igen. Fast denna gång tog det lite längre tid innan jag fick det igen :0). Man får vara glad för det lilla. Hoppas så att antibiotikan ska hjälpa så att jag slipper åka in. Hoppas att ni alla får en helt underbar nyårsafton och framförallt GOTT NYTT ÅR Kram T

torsdag 22 december 2011

Läkarbesöket

Det gick bara fin fint i måndags på tumörenheten/kliniken. Läkaren fick igenom hela kroppen och konstaterade att jag bara har ofarliga "skönhets fläckar ". Fick det förklarat för mig att det är mer än 100 % större risk för oss som är transplanterade att få hudcancer. Han berättade också mer ingående hur man skyddar sig, klär sig under sommar halvåret för att vara mer på säkra sidan.  Fick reda på att jag är hudtyp 1, inte den ljusastes men nr 2 på listan. Så det är bara att undvika att vara i solen resten av livet fast man har solskydds faktor 50+ .  Fast det är ju ett billigt pris för livet.

söndag 18 december 2011

Lugn helg

I helgen har jag tagit det lugnt. Skönt med ledighet . Men ännu skönare med lång ledighet som närmar sig.  Är ledig från torsdagen22/12 till 2/1.
Idag har jag och barnen bakat pepparkakor som blev jättegoda.
Imorgon skall jag lämna prover och på läkarbesök på tumörkliniken. På kliniken ska jag kolla leverfläckar om jag fått efter transplantationen. Lika bra att göra det så fort som möjligt eftersom det är högre risk att få hudcancer nu.
Det är troligen ingen fara.

Just det vi har fått snö, hela 5 cm. Hoppas så att den får ligga kvar till jul.

Kram
T

måndag 5 december 2011

Så trött

Ska åka och lämna barnen på fritids och sedan är det jobbet. Hoppas så att det är lugn dag idag.
Har blivit så mycket tröttare av mig efter att jag fick blodtrycks medicinen+ att jag har så svårt att sova nu. En riktigt ond cirkel.
Har fått min 25 % sjukskrivning förlängd så det är bra nu när det är som det är.
Mår annars bra.
Kram
T