måndag 28 februari 2011

Ambulans igen

Igår var det dax igen för lilla hjärtat att klappa på i 230 slag i minuten. Det hela satte igång när jag lagt mig för att sova 21:30.
Har haft lite små klappningar sen förra resan in som bara har hållt på i några sekunder. Igår började jag få lite lätt panik när det gått 5 minuter och det inte slutat. Ringde 112 efter 20 minuter och de skickade en bil.
När ambulansen hade anlänt bad min man att de skulle ta EKG på mig innan jag vadrade ut till bilen. Så denna gången fångade man mina klappningar.
Man kunde inte mäta blodtrycket eftersom pulsen låg på 230 (slog för fort).
De skickade ekg:t till sjukan och de ringde upp. Fick prova att hålla för näsan och säga pepparkaka några gånger så att det bildadesett tryck i huvudet när man sa det. Det kan tydligen bli bra då, men det funkade inte. Sedan så fick jag gapa och sträcka ut tungan och de stack ner bakänden på en sked i halsen för att få fram kräkreflexen (inte för att jag skulle kräkas). Efter det lugnade hjärtat ner sig. konstigt att sådana saker kan rätta till det.
Åkte sedan in till akuten där man tog ekg igen och en läkare tittade på ekg:t man tog hemma.
Läkaren skulle skriva en remiss för ytterliggare undersökningar. Man tror att det kan vara en nerv i hjärtat som orsakar dessa klappningar.
Nämde att de skulle skickat en remiss förra gången jag var inne för att få ha ekg hemma under ett dygn men inget hört ännu. Det var visserligen på ett annat sjukhus den gången(huddingen) Nu fick jag åka till Danderyd.

Men idag ringde det en läkare från Danderyd och talade om att man fått en remiss från akuten ang mina klappningar. De skulle skicka den vidare till Huddinge där de både utreder och behandlar/åtgärdar sådana "problem".

Jag trodde i fredags att nu är det slut på klappningar eftersom det gått en vecka utan men så natten till lördagen hade jag 2 korta klappningar och sedan denna igår.
Men nu hoppas jag att det ska bli åtgärdat snart så att jag slipper detta.
ÄR VERKLIGEN SJUKT JOBBIGT.

Var hemma igen vid 3 på natten, skönt att få sova i sin egen säng.

Imorgon är det dax för vanliga läk.besök på transplantations avd.

Kram
T

onsdag 23 februari 2011

Många biverknigar finns det

Det är sjukt många biverkningar som finns på dessa mediciner man tar. Det är riktigt läskigt.
Som tur är har man bara fått ett fåtal. Hoppas oxå att det ska minska nu när man minskat doserna.

Är trött som bara den av mig oxå, somnar runt 21 på kvällarna men kan somna tidigare oxå. Hoppas på att få bli piggare av mig, vill inte vara tråkig på kvällarna hela tiden.

Tack för kommentarerna.

Kram
T

tisdag 22 februari 2011

Biverkningarna

Som jag nämt tidigare så har jag fått lite biverkningar av medicinerna men har inte velat skriva om det här eftersom jag inget nämnt för dem på jobbet. Nu vet dem om det.
Jag har problem med hjärtklappningar som oftast kommer när jag sover, så jag vaknar av att hjärtat slår hårt och fruktansvärt fort. Det händer ca 2-3 gånger i veckan. Jobbigt som fan, man tror varje gång att nu är det kört eftersom det känns fruktansvärt jobbigt. Det brukar hålla i sig max 5 min som tur är.

Tisdagen v 6 vaknade jag av hjärtklappning, väckte min man som jag alltid gör när det händer. Men denna gång ville det inte sluta efter 5 min utan det fortsatte att klappa på rejält började få panik när det gått 20 minuter och det fortfarande inte hade slutat. Hade provat med alla tänkbara sätt för att få hjärtat att lugna ner sig.
Man kan dricka kallt vatten långsamt, krysta samt massera vid halspulsårdern. Drack massor av vatten och gjorde allt det andra som man skall göra.
Eftersom jag började få lite lätt panik och att det kändes så fruktansvärt jobbigt ringde vi(min man) 112. Jag fick prata med dem efter att min man samtalat en stund, de bad mig ta det lugnt och vänta ytterliggare 20 min eftersom det brukar lugna ner sig av sig själv och att det är helt ofarligt med klkappningar. Visst det är lätt för dem att säga att det är helt ofarligt men det känns då inte så när man har det.
Det känns som hjärtat ska hoppa ur bröstkorgen på + att det helt plötsligt slår ännu hårdare än vad redan gör. Det har jag fått förklarat att det beror på att hjärtat hinner inte fyllas med så mycket blod vid varje slag och sen fylls det helt plötsligt med mycket blod och då dunkar det till hårdare.
Vi ringde tillbaka efter 20 minuter till 112 eftersom det fortfarande inte hade lugnat ner sig. De skickade en ambulans.
När de väl kommit fram till oss ute på landet hade det gått nästan 1 h 30 min sen hjärtklappningen började.
De tog pulsen på mig och den visade mellem 219 och 225 slag i minuten, lite fortare än normalt kan man då säga. De kunde inte mäta blodtrycket på mig eftersom pulsen var så hög. Man bestämde att man skulle ta in mig till sjukhuste. Väl i ambulansen så satte man EKG på mig, när de satte elektroderna kände jag själv att hjärtat lugnat ner sig och det var vad EKG:t visade oxå. Det var skönt för mig att det lugnat ner sig men synd samtidigt eftersom det bästa är att fånga klappningen. Det är lättare att kunna reda ut vad det beror på.
Fick åka in till akuten där de tog nytt EKG samt lite prover, blev inlagd med ekg övervakning i ett dygn + att man gjorde ultraljud på hjärtat. Man hittade inga fel som tur var och jag hade ingen klappning när jag låg inne.
Man misstänkte innan den stora klappningen att det beror på CELLCEPT:en.
Var hos läkare tisdag förra veckan och de visste om att jag åkt in och varför.
Man sänkte cellcepten med hälften samt att man sänkte prografen igen så nu tar jag
500mg cellcept mog+ kväll samt 0,5 mg prograf morg+kväll.
Har haft lite hjärtklappningar efter men väldigt korta sådana som tur är men de är jobbiga de oxå.
Sist det hände var (första gången) på jobbet när vi åt lunch i torsdags. Blev först alldeles snurrig i huvudet som om jag skulle tuppa av och sedan slog hjärtat fort som bara den och sedan lugnade det ner sig efter ca 10 s och jag blev yr en kort stund. Sen mådde jag bra igen. Tur att jag hade arbetskamrater vid mig som visste om att jag har problem med detta.

Så sen i torsdags har det varit lugnt.

Kram på er.
T

fredag 18 februari 2011

Tur.

Det är helt otroligt vilken tur jag har haft de senaste dagarna. Jag har helt otroligt nog vunnit i 2 tävlingar.
Jag vann det underbra halsbandet som jag var med och tävlade om. Idag blev jag uppringd av EM möbler och dem meddelade att jag vunnit 1000 kronor hos dem. Var med och tävlade om en soffa men 1000 kronor i presentkort är ju inte helt fel.
Jag vinner aldrig annars, det verkar som att det har vänt. Jag hoppas det, så nu hoppas jag på att få miljonvinsten på lotto.
Önska kan man ju alltid göra.
Kram på er
Tessan

söndag 13 februari 2011

Kass på att skriva

Det var ett tag sen jag skrev här på bloggen men just nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva eller rättare sagt om jag vill skriva om det just nu. Vi får se senare
om jag gör det. Har varit en tur på sjukan.

Jag har iallfall haft fullt upp med firande av min son som fyllt 6 år i veckan. Vi delade upp firandet på 2 dagar eftersom det blir så mycket folk som kommer och vi bor ju inte så stort att vi får plats allihopa. På sommaren när dottern fyller år då går det bra eftersom vi sitter ute på vår stora altan då.
Barnkalas ska det ju oxå bli senare i februari fast då är vi inte hemma utan på ett lekland. Det är skönt att inte behöva fixa och dona så mycket samt att man slipper städandet efteråt. Barnen tycker det är jättekul på leklanden.

Ha det bra
Tessan

lördag 5 februari 2011

Vinn ett underbart halsband

Det är detta halsband du kan vinna:




Klicka på rubriken för att tävla eller gå in på denna adress:

http://iminagommor.blogg.se/2011/january/halsbandstavling.html