onsdag 29 december 2010

Julen över

Då var julen så gott som över och framför oss har vi snart det nya året. Nyårslöften ska jag nog inte lägga några eftersom det brukar vara så svårt att hålla dem. Har aldrig lyckats ännu.
Men jag skulle vilja att jag ar så pass stark att jag skulle kunna hålla dem. Men det är ju så svårt speciellt när mina löften brukar var: Sluta äta godis och snacks. Träna regelbundet samt det klassiska gå ner i vikt. Det är nog bara att inse att man är rund av sig och kommer nog alltid förbli det om ingen kommer på ett mirakelpiller.
Just nu är det inte så lätt heller att hålla sig borta från sötsaker eftersom det förbenade cortisonet hjälper än att bli sugen på allt som har med onyttigheter att göra.
Jag tror jag struntar i nyårslöften iår.

fredag 24 december 2010

torsdag 23 december 2010

Äntligen ledig

Skönt att få vara ledig nu. Börjar jobba igen den 3:e jan. Idag ska vi bara ta det lugnt barnen och jag medans mannen min jobbar.

Igår var jag hos läkaren och proverna har börjat gå ner lite men inte tillräckligt mycket. Men han tyckte inte det behövdes göras någon biopsi eftersom de börjat gå ner. Jag mår ju bra förrutom att jag är trött, kan ju vara en svacka. Jag nämde att jag var trött men han tyckte inte att det var någon fara med det.
Han ville börja dra ner på cortisonet men inte förrän lever värderna är på rätt sida av strecket. Hoppas att det går fort, vill så gärna minska. Ska lämna prover på måndag och sedan 10/1 och träffa läkare igen 11/1.

God jul på er alla.

Varma kramar
T

tisdag 21 december 2010

Trött som bara den

Det är nog bara förnamnet. Så fruktansvärt trött. Tur att man är ledig mellan Jul och Nyår. Imorgon är det dax för läkarbesök igen, får då reda på hur medicinerna har verkat. Lämnade prover igår så det slipper jag imorgon. Har inte så många kärl kvar att sticka i just nu. De rymmer på någotvis just när nålen tränger igenom skinet. Så de senaste gångerna har det blivit höger handen som har fått lida.

Då var det dax att natta baren och sedan mig själv.
Nattinatt

torsdag 16 december 2010

Uppdatering

En liten uppdatering om vad som hänt den senaste veckan. Var hos läkaren i tisdags och fick reda på att mina levervärden har börat stiga och har gjort det de senaste 2veckorna. Så nu har man höjt min prografdos samt att jag fått ytterligare en medicin, cellcept. Har nu tagit dessa nya tabletter i 2 dagar och känner mig röttare än innan, undrar om det kan vara dem som gör det. Iallafall så ska jag lämna nya prover imorgon och på måndag för att se om medicinerna har fått mina värden att gå ner. Hoppas att det hjälper.
Bentäthetstestet gick bara bra, visade inget tecken på benskörhet.
Annars jobbar jag forfarande 50% (fick förlängt till 14 jan-11. Jag brukar passa på att äta lunchen på jobbet så man får lite sällskap och sedan åker jag hem och sover en stund.
Jag hoppas att jag ska bli lite piggare snart. Måste börja träna dessutom för att komma iform och det hjälper säkert till att få bort lite av tröttheten. Men det är ju så svårt att sätta igång när man är trött. Några tips?

Idag har det snöat hela dagen, fast det började med regn i morse. Höll på bli tokig när jag skrapade bilrutorna, det var pannsaris. När man väl skrapat bort lite is så kom ju regnet på rutan och frös direkt till is. Min man kom och hjälpte mig att skrapa så att det gick att köra iväg. Men det bildades bara ny is, så spolarvätska och torkarna på var det ända som hjälpte att hålla rutan någorlunda.
Regna när det är -8 grader ute är inte så vanligt.

Ha det bra.
Kram
T

torsdag 9 december 2010

Ursäka

Ni får ursäkta att jag inte skriver så mycket på min blogg just nu. Jag jobbar 50% just nu och det funkar bra, är väldigt trött när jag kommer hem. Så då passar jag på att vila men ofta somnar jag och sover någon timme innan familjen kommer hem. Då är det full fart hemma med läxor för dottern och det ska lagas mat mm.

Hoppas att ni har förståelse.
Ska försöka bättra mig.
Kram
T

onsdag 1 december 2010

Kallt

Kallt är nog bara förnamnet, just nu är det 15,5 minus ute. Visserligen är det lite varmare än vad det var i morse, då var det 19 minus.

Imorgon är det dax för bentäthetsundersökningen samt det vanliga, blodprov + läkaresök. Efter det bär det av till jobbet. Ska på en kickoff med jobbet, vet ej vad vi ska göra ännu bara att vi ska vara varmt klädda.
Ska bli kul, hoppas jag.